24.11.2010

Koskenlaskijalla täytetyt juustosarvet

Tämän ohjeen sain hyvältä ystävältäni vuosia, vuosia sitten. Näitä tulee aina välillä tehtyä ja muisteltua menneitä. Muistaakseni oli uusi vuosi, kun näitä ensimmäisen kerran maistelin...Helppo ja nopea ohje, näitä kun ei tarvitse kohotella. Hyvää vierastarjottavaa ja täytettähän voi varioida mielin määrin. Koskenlaskijaakin löytyy jos jonkinlaisissa eri mauissa. En muista varmaksi oliko alkuperäisessä ohjeessa päällä unikonsiemeniä, mutta minusta ne istuu mukavasti näihin.

Juustosarvet
  • n. 10 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 1,5 rkl leivinjauhetta
  • 100 g margariinia
  • 4 dl maitoa
Täyte: Koskenlaskija paprika-sulatejuustoa
Voiteluun: kananmuna
Päälle: unikonsiemeniä

Sekoita kuivat aineet keskenään. Nypi margariini kuivien aineiden joukkoon murumaiseksi. Lisää maito ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan levätä hetki ja kauli siitä pari ympyrää, halkaisijaltaan noin 30 cm. Jaa ympärä 8 osaan ja laita jokaisen kolmion leveään päähän palanen sulatejuustoa. Rullaa kolmiot sarven muotoon ja voitele munalla. Ripottele pinnalle unikonsiemeniä ja paista kiertoilmauunissa 225 asteessa (tavallisessa 250) n. 8 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. olen joskus syönyt samanmoisia, ja miettinytkin, että pitääpä etsiä resepti käsiini. No tässähän se tuli, kiitos!

    VastaaPoista
  2. Koskenlaskijan makujen vahvuus pystyykin varmaan laittamaan mukavasti kampoihin paksuhkolle taikinalle, oli varmaan hyviä.

    VastaaPoista