Olen siis yrittänyt metsästää sellaisia leivontaohjeita, jotka sopivat karpaajalle ja joiden lopputulos olisi herkullinen. Tämä ohje täyttää kirkkaasti molemmat kriteerit. Näitä ei välttämättä edes tunnistaisi karppileivonnaisiksi jos ei tietäisi. Tämän todistaa se, että myös ei-karppaava puolisoni söi näitä. Alkuperäinen ohje on karppaus.infosta.
Sitruunamuffinssit
(8-10 kappaletta)
- 4 kananmunaa
- 3/4 dl Canderelia
- 80 g mantelijauhoa
- 1/2 dl kookosjauhoa
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl psylliumia
- 1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
- 1/2 dl voisulaa
Kuorrutus:
- sitruunamehua
- tuorejuustoa
- makeutusta maun mukaan
Vatkaa munat ja Canderel vaahdoksi. Lisää vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää lopuksi joukkoon sitruunan raastettu kuori ja mehu sekä voisula. Jaa taikina muffinsivuokiin ja paista kiertoilmalla 175 asteessa (normiuunissa 200 asteessa) noin 15 minuuttia. Sekoita yhteen tuorejuusto, sitruunan mehu ja makeutus. Kuorruta tällä tahnalla jäähtyneet muffinssit. Herkullista!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti