3.5.2011

Valkosuklaa-limerahkatorttu

Syntymäpäiväni kunniaksi leivoin töihin hieman herkkuja. Koska pidän leipomisesta todella paljon, oli tämä minulle terapeuttista hoitoa vanhenemisahdistukseen. Kakun virkaa toimitti valkosuklaa-limerahkatorttu. Simppeli, mutta herkullinen lopputulos. En ollut aiemmin kokeillut Valion maustettuja rahkoja leivonnassa. Aika käteviä ovat ja ainakin tämä valkosuklaa-limerahka maistui raikkaalle eikä mitenkään keinotekoiselle. Muita makuja käyttämällä tällä ohjeella saisi monia erilaisia kakkuja, esimerkiksi kuningatarkakun. Ohje on jostain lehdestä, mutta koska tämäkin resepti on reseptipinosta, en osaa sanoa että mistä.

Valkosuklaa-limerahkatorttu

Pohja:
  • 150 g Digestive-keksejä
  • 75 g margariinia

Täyte:
  • 4 liivatelehteä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 prk valkosuklaa-limerahkaa
  • 2 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

Koristeeksi:
  • valkosuklaamakeisia
  • viinirypäleitä

Murskaa keksit ja sekoita keksimurskaan sulatettu rasva. Painele seos leivinpaperoidun irtopohjavuoan pohjalle. Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vaahdota kerma ja sekoita vaahtoon rahka ja sokerit. Puristele liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne pariin ruokalusikalliseen kiehuvaa vettä. Kaada haalea liivateliuos kerma-rahkaseoksen joukkoon ohuena nauhana koko ajajn sekoittaen. Kaada täyte kakkuvuokaan pohjan päälle ja tasoita pinta. Anna hyytyä mieluiten yön yli. Koristele mielesi mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti