Rahkavoitaikina
(yhteen pellilliseen tai kahteen foliovuokaan)
250 g maitorahkaa
250 g margariinia
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Nypi rasva, jauhot ja leivinjauhe. Lisää maitorahka ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan levätä jääkaapissa ennen leipomista. Painele taikina pellille tai vuokaan. Esipaista 175 asteessa noin 10 minuuttia.
Sipuli-Aurajuustotäyte
5 isoa sipulia
1 purjo
soijakastiketta
timjamia, suolaa, mustapippuria
Aurajuustomurua
2 dl emmentalraastetta
1,5 prk (2,5 dl/prk) ruokakermaa
3 kananmunaa
Hauduta sipulisilppua pannulla mausteiden kanssa. Lisää sipuliseos vuokaan taikinan päälle ja lisää päälle aurajuustomuru. Lisää päälle vielä juustoraaste ja muna-ruokakermaseos.
Feta-Kasvistäyte
1 iso paprika
1 iso kesäkurpitsa
2-3 tomaattia
1 Apetina fetajuustotetra
Provencale-mausteseosta, timjamia, oreganoa
2 dl emmentalraastetta
1,5 prk (2,5 dl/prk) ruokakermaa
3 kananmunaa
Levitä pilkotut kasvikset vuokaan taikinan päälle. Murenna fetajuusto päälle. Lisää vielä juustoraaste ja muna-ruokakermaseos.
Paista piirakoita kiertoilmauunissa 175 asteessa noin 30 minuuttia, normiuunissa 200 asteessa.

Ei kommentteja:
Lähetä kommentti