Marinoidut oliivit
- 2 purkkia kalamata-oliiveja
- n. 2 dl oliiviöljyä
- 1 sitruunan raastettu kuori
- 1/2 sitruunan mehu
- 1 punainen chili
- 4 valkosipulinkynttä
- suolaa ja mustapippuria
Valuta oliivit ja kaada ne rasiaan. Kaada päälle oliiviöljyä niin paljon että oliivit peittyvät. Lisää sekaan makuaineet ja sekoita hyvin. Anna oliivien marinoitua vähintään yön yli. Sekoita välillä.

Feta-pastasalaatti
- 500 g pastaa (farfallea)
- 1 iso prk aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
- 1 prk fetajuustokuutioita
- 1 pieni prk kapriksia
- 1 dl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
- 0,25 dl valkoviinietikkaa
- 2 rkl sokeria
- 1 rkl hunajaa
- suolaa ja mustapippuria
Keitä pasta melkein kypsäksi. Sekoita pastan joukkoon pieneksi silputut tomaatit, feta ja kaprikset. Sekoita kastike eri astiassa ja lisää se salaattiin. Anna vetäytyä jääkaapissa mielellään yön yli.

Mustaherukkabooli
- 1/6 osa kirkasta viinaa
- 1/6 osa mustaherukkalikööriä
- 4/6 osaa Spritea


Ei kommentteja:
Lähetä kommentti