Viime viikonloppuna vietimme pienimuotoisia illanistujaisia
Nooran ja hänen miehensä kanssa. Tein tarjottavaksi tällaista feta-kasvispiirakkaa, jonka menekki kyllä yllätti tämän emännän iloisesti! Käytin tähän valmista
Kymppi Kevyt Piirakkataikinaa, mutta pohjan voi kyllä tehdä vaikkapa omalla lempiohjeella. Tuo Kymppi-taikina on kyllä tosi hyvää. Se ei ole sellaista rasva-vehnäjauhohöttöä kuten useimmat. Suosittelen!
Feta-kasvispiirakka
- 1 pieni paprika
- 1 pienehkö kesäkurpitsa
- 1 porkkana
- 1 pkt (200g) fetajuustoa, esim. Apetina
- 1 tomaatti
- oreganoa, timjamia, Provencal-yrttisekoitusta
- suolaa, mustapippuria
- 1 prk (2 dl) ruokakermaa
- 2 kananmunaa
- 1,5 dl juustoraastetta, esim. mozzarella
Sulata taikina ohjeen mukaan tai valmista se itse haluamallasi ohjeella. Taputtele taikina normaalin piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Kuutioi kesäkurpitsa, paprika, tomaatti ja fetajuusto. Levitä ne piirakkapohjalle ja mausta. Itse käytin yrttimausteita melko reilusti. Sekoita kananmunat ruokakerman joukkoon ja kaada seos piirakan päälle. Ripottele pinnalle juustoraaste. Paista kiertoilmauunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia tai normaaliuunissa 225 asteessa noin 35 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti