6.2.2011

Kananmunakastiketta ja savulohta

Tuossa yhtenä päivänä tuumasin, että olisi mukava pitkästä aikaa tehdä kananmunakastiketta. Tähän ruokaan monilla liittynee ruokamuistoja lapsuudesta. Itse olen kananmunakastikkeen löytänyt vasta näin aikuisena. Tämähän on ihan normaalia valkokastiketta, johon on sekoitettu kananmunahakkelusta. Niinpä siis tuumasta toimeen ja lisukkeita miettimään. Päädyin savuloheen ja puikulaperunoihin. Puikulaperunoissahan on oma, miltei mantelinen makunsa. Lisäksi ne ovat varsin sieviä perunoiksi.

Kananmunakastike
  • 4 munaa
  • 1 rkl öljyä
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 4,5 dl kevytmaitoa
  • kuivattua tilliä
  • kuivattua ruohosipulia
  • suolaa, mustapippuria
Keitä kananmunat koviksi (noin 8-10 minuuttia) ja jätä ne jäähtymään kastikkeen teon ajaksi. Sekoita kattilassa öljy ja vehnäjauhot. Kaada seoksen päälle 2 dl maitoa ja sekoita tasaiseksi. Lisää loput maidosta. Keitä kastiketta miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen noin 7 minuuttia. Mausta kastike. Kuori munat ja silppua ne pieneksi hakkelukseksi ja sekoita se kastikkeen joukkoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti