Pannari on hyvää, mutta välillä sekin kaipaa uudistumista. Kehittelin saunaillan iltapalaksi suolaisen version pannarista. Tein tästä satsista pienen, vuoka on noin 26 cm x 19 cm. Koko pellin kokoinen pannari saattaisi jäädä kahden hengen taloudessa pyörimään, varsinkin kun se on parasta vastapaistettuna. Mikäli kuitenkin haluat koko pellillisen, niin kerro ohjeen määrät kolmella. Täytteen määrä ja laatu on tietenkin sovellettavissa oman maun mukaan. Kenties pekoni ja herkkusienet toimisivat myös... Pinta otti vähän liikaa väriä, mutta maku on mitä parhain.
Kinkku-kasvispannari
- 3,5 dl maitoa
- 2 munaa
- 1,75 dl vehnäjauhoja
- 2 rkl öljyä
- 125 g (puoli pss) pakastekasvissuikaleita
- 100 g kinkkusuikaleita
- yrttisuolaa
Vatkaa taikinan aineet sekaisin ja anna taikinan turvota puolisen tuntia. Vuoraa uunipannu tai vuoka leivinpaperilla. Levitä leivinpaperin päälle kasvissuikaleet ja kinkku. Ripottele päälle yrttisuolaa. Kaada taikina päälle ja paista kiertoilmauunissa 200 asteessa (normaaliuunissa 225) noin 25 minuuttia. Kannattaa tarkkailla pannarin väriä piston aikana ja tarvittaessa peittää pinta tai siirtää vuoka alemmalle tasolle, ettei käy kuten tässä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti