31.10.2010

Suklaakakku

Ruokavieraat on aina hyvä syy kokeilla jotain uutta. Tällä reseptillä en ole aiemmin suklaakakkua tehnytkään. Ohje vaikutti kaikinpuolin hyvältä ja hyväähän siitä tulikin. Sisältä sopivan kostea ja pinnalta rapeahko. Resepti löytyi kun kaivelin reseptipinojani eli en osaa nyt varmaksi sanoa mistä tämä on alunperin peräisin. Kakun kanssa tarjosin kermavaahtoa ja koristeeksi tuli tomusokeria ja ananaskirsikoita.

Suklaakakku
  • 150 g Oivariinia
  • 150 g tummaa suklaata
  • 2 munaa
  • 2 dl fariinisokeria
  • 2 rkl vahvaa kahvia
  • 1,5 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
Sulata rasva ja paloittele suklaa selamaan rasvan joukkoon. Vatkaa munat ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon kahvi ja suklaaseos. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja fariinisokeri keskenään ja kääntele seos vaahdon joukkoon varovasti. Kaada taikina irtopohjavuokaan (itse laitoin pohjalle leivinpaperin) ja paista kiertoilmauunissa 160 asteessa (tavallisessa uunissa 175 asteessa) noin 30 minuuttia. Koristele jäähtyneenä tomusokerilla ja ananaskirsikoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti