Pidän kovasti uuniomenista. Tällä kertaa ajattelin kuitenkin jalostaa ideaa vähän pidemmälle ja päätin kokeilla miten omenat taipuvat hillokkeeksi uunissa. Ja ihan hyvinhän se onnistui. Tämä hilloke on siitä hyvä, että se on monikäyttöinen. Lämpimänä sitä voi syödä normaalien uuniomenoiden tapaan vaniljakastikkeen kanssa tai ilman. Kylmänä se taas sopii esimerkiksi maustamattoman jogurtin tai puuron päälle. Ja on helppo tehdä!
Uuniomenahilloke
- 1 kg kotimaisia omenia (varmaan ulkolaisiakin voi käyttää, kunhan valitsee kirpeän lajikkeen)
- 1/5 dl fariinisokeria
- 1 dl kidesokeria
- 1 rkl kanelia
- 1 dl vettä
Pese omenat, poista siemenkodat ja lohko omenat uunivuokaan. Kotimaisia omenia ei tarvitse kuoria. Lisää vuokaan sokerit, kaneli ja vesi. Fariinisokerin tilalla voi käyttää myös siirappia. Sokereita voi lisätä enemmänkin jos omenat ovat kovin happoisia ja/tai pidät makeammasta. Hauduttele uunissa 175 asteessa (kiertoilma) noin tunti. Puolessa välissä kannattaa sekoittaa seosta, jotta omenat pehmenevät tasaisesti ja mausteet leviävät joka paikkaan. Se on siinä. Sitten vaan ideoimaan käyttökohteita.

Löysin kirppikseltä tällaisia aivan ihania jättinappeja. Oli pakko ostaa ne pois odottelemaan tulevia tuunausideoita.

Syksyisin täytyy tietenkin polttaa kynttilöitä. Venetsialyhdyissä on mielestäni jotain erityisen syksyistä. Tällaisen kauniin fuksian punaisen lyhdyn löysin lähikaupastamme.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti