14.10.2010

Syksyinen lihapata

Tuli sitten vihdoin ja viimein ostettua pata. Valinta osui Kermansaven Hotpot-pataan. Haaveissa tietenkin siintää Le Creuset -pata, mutta toistaiseksi tyydyn tähän. Pata on ollut suht' kovassa käytössä hankintansa jälkeen. On vaan niin kätevää heittää kaikki ainekset pataan ja laittaa se uuniin. Ruoka tulee melkein kuin itsestään! Bongasin Yhteishyvästä taas kokeilemisen arvoisen reseptin. Muunsin sitä sen verran, että tein padan karjalanpaistilihoista ja lisäsin porkkanaa sekä laitoin enemmän tomaattisosetta. Lisäksi ohjeen pata oli tehty kattilassa liedellä, mutta itse tein sen uunissa haudutellen. Seuraavalla kerralla laitan mausteita enemmän, koska haudutus miedontaa makuja todella paljon. En ole aiemmin käyttänyt tuota punaista thai-currytahnaa, mutta ihastuin kyllä kovasti sen makuun. Tämä ruoka tuntui sopivan myös miehiseen makuun.

Mausteinen lihapata

700 g karjalanpaistilihoja
2 punasipulia
5 valkosipulinkynttä
öljyä paistamiseen
3 isohkoa porkkanaa
2 pientä purkkia tomaattipyrettä
1 rkl punaista thai-currytahnaa
5 dl vettä
lihaliemikuutio
1 tl jeeraa

Ruskista lihat pannulla öljyssä ja siirrä pataan. Silppua sipulit ja ruskista nekin pannulla ja lisää pataan lihojen sekaan. Pilko porkkana ja lisää sekin mukaan. Sekoita pataan myös tomaattisose, currytahna, vesi, lihaliemikuutio (murusteltuna) sekä jeera. Suolaa ehkä kannattaa myös lisätä. Hauduta uunissa 175 asteessa noin 2 tuntia. Tarjoilin pataa riisin ja turkkilaisen jogurtin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti