Tykkään tehdä jauhelihakastikkeen paseerattuun tomaattiin perinteisen kastikepohjan sijaan. Siitä tulee huomattavsti raikkaampi ja se on myös helppotekoisempi. Kastikkeeseen voi lisätä kasviksia oman mielen mukaan, esimerkiksi porkkana ja paprika toimivat hyvin.
Tomaattinen jauhelihakastike
- 400 g jauhelihaa
- 3 salottisipulia
- 3 valkosipulin kynttä
- 1 pieni kesäkurpitsa
- 500 g purkki paseerattua tomaattia
- 1 iso prk kokonaisia herkkusieniä
- mausteeksi oreganoa, ketsuppia, Herbamarea, pippuria yms.
Ruskista jauheliha ja silputtu salotti- sekä valkosipuli pannulla. Lisää kuutioitu kesäkurpitsa ja anna kypsyä hetken aikaa. Lisää paseerattu tomaatti ja mausteet. Ketsuppia tykkään käyttää siksi, että sen makeus tasapainottaa tomaatin hapokkuutta. Anna hautua noin 15 minuuttia ja lisää valutetut herkkusienet. Tarkista mausteet ja kypsennä, kunnes sienetkin lämpiävät. Tarjoile haluamasi pastan kanssa.

Kävin Habitare-messuilla ja sieltä mukaan tarttui tuollainen hauska sydämen muotoinen paistomuotti. Tällä voi siis paistella sydämen muotoisia kananmunia tai pannukakkuja. Muotti on tehty silikonista. Yritän kyllä välttää näitä tällaisia hankintoja, mutta tämä vetosi minuun ylettömän paljon.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti