8.1.2012

Siiderisämpylät

Hankin Suomalaisen Kirjakaupan alesta Chocochili -bloggaaja Elina Innasen keittokirjan "Viidentähden vegaani". Jo aiemmin kirjaa selaillessani huomio kiinnittyi siiderisämpylöihin. Kotona sattui sopivasti pyörimään myös Strongbow tölkillinen, joten päätin kokeilla näitä. Hyviä sämpylöitä, mutta seuraavan kerran valitsen kyllä vielä omenaisemman siiderin, jotta makua tulisi vähän enemmän. Vaihdoin ohjeen sokerin hunajaan, sillä tykkään käyttää sitä leivonnassa. Samoin sämpyläjauhot vaihtuivat vehnäjauho-kauraryyniseokseen ja sulatettu margariini öljyyn. Ja tavoilleni uskollisena käytin kuivahiivaa.

Siiderisämpylät
(10 isoa sämpylää)
  • 1/2 l kuivaa omenasiideriä
  • 1 pss kuivahiivaa
  • reilu ripaus suolaa
  • 1 rkl hunajaa
  • n. 10 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 3/4 dl öljyä
Lämmitä siideri reilusti kädenlämpöiseksi. Sekoita jauhoihin kuivahiiva. Lisää siiderin joukkoon suola ja hunaja ja alusta mukaan suurin osa jauhoista. Lisää öljy ja alusta mukaan loputkin jauhot. Kohota taikina ja kumoa jauhotetulle alustalle. Vaivaa taikinaa sopivaksi. Pyöritä taikinasta pötkö ja leivo sämpylöiksi. Paista kiertoilmauunin 200 (normiuuni 225 asteessa) asteessa noin 15 minuuttia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti