15.4.2012

Koruja kutistemuovista ja vähän muustakin

Kutistemuovi on omasta mielestäni ihana materiaali. Ideahan siinä on, että muovista leikataan haluttuja kuvioita, jotka sitten uunissa kutistuvat ja paksunevat. Muoville voi myös piirtää ja leimata sekä sitä voi värittää. Kuviot pienenevät uunissa noin 60-75%, jolloin myös värit voimistuvat.

Jotkut käyttävät muovin kuumentamiseen kuumailmapuhallinta, mutta itse pidin kuvioita uunissa 150 asteessa. Kuvioita pitää tarkkailla ja ottaa ne pois heti kun ne ovat valmiita. Tähän ei mene kuin muutama minuutti. Kuviot menevät ensin pahan näköisesti kasaan, mutta ei huolta ne suoristuvat kyllä. Heti uunista otettuna niitä voi vielä muotoilla, mutta ne kovettuvat todella nopeasti. Muovia saa ainakin Sinellistä ainakin mustana, valkoisena ja kirkkaana. Tutoriaaleja muovin käyttöön on netti pullollaan.

Kokeilin kutistemuoville leimaamista ja sehän oli oikein näppärä ja hieno tapa. Leimasin StazOnin mustalla Jet Black musteella valkoiselle muoville. Käytin näissä Papermanian Portobello Road ja Inkadinkadon lintuleimasimia. Tein samalla tuollaiset kevätkorvikset lasihelmistä. Tuosta reunimmaisesta viritelmästä ajattelin tehdä avaimenperän.




4 kommenttia:

  1. Ihania, varsinkin nuo sulka- ja pöllöjutut :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Tykkään itsekin niistä ja on kiva, kun niistä tulee tuollaisia lilliputtikokoisia uunissa:)

    VastaaPoista
  3. Onpa mahtava idea! En ole koskaan kutistemuovista kuullut, mutta nyt on kyllä pakko päästä kokeilemaan. :)

    VastaaPoista
  4. Olen tykästynyt todella paljon tähän materiaaliin. Suosittelen lämpimästi kokeilemista!

    VastaaPoista