9.6.2010

Simppeliä kotiruokaa ja Porvoon tuliaisia

Joskus on mukava tehdä jotain kotoista ja perinteistä. Näiden ruokien tekemiseen sain inspiraation työkavereiltani, jotka perheellisinä laittavat enemmältikin ruokaa. Itselläni ruoanlaitto on lähinnä enemmänkin huvia ts. ei ole pakko kokata, jos ei huvita. Jauhelihapiirakkaan taidan seuraavalla kerralla lisätä enemmän tuorejuustoa tai jotain muuta, koska täyte tuntui hieman liian kuivalta. Täytteeseen sopisi sienet mielestäni melko loistavasti. No, kaikesta huolimatta tämä piirakka katosi mystisesti jonnekin alta aikayksikön. Riisiuunipuuro taas on hyvä ja helppo sekä edullinen.

Jauhelihapiirakka

600g:n levy lehtitaikinaa (sellainen iso, esim. Myllyn Paras)

Täyte:
400g jauhelihaa (sika-nauta ehkä ei olisi niin kuivaa, itse käytin kevytjauhelihaa)
3 munaa
1,5dl riisiä (keittämättömänä)
1 iso sipuli
muutama rkl tuorejuustoa
mausteita: Herbamarea, grillimaustetta, jauhelihamaustetta, mustapippuria, aromisuolaa tms.

Sulata taikinalevy ja kauli pellin kokoiseksi. Keitä riisit ja kananmunat. Ruskista jauheliha ja sipuli. Silppua muna hakkelukseksi. Sekoita kaikki täytteen aineet kulhossa ja lisää tuorejuusto ja mausteet. Seos kannattaa maustaa kunnolla, koska uuni miedontaa täytteen makua aika paljon. Levitä täyte puolikkaalle levylle ja käännä toinen puoli päälle. Nipistele reunat huolella kiinni ja voitele piirakka munalla. Pistele vielä muutama reikä pinnalle. Kiertoilmauunissa paistoin 200 asteessa noin 30 minuuttia.



Riisiuunipuuro

2dl puuroriisiä
1 litra kevytmaitoa
suolaa, muutama nokare voita

Kaada riisit ja maito voideltuun vuokaan. Lisää pinnalle pari voinokaretta. Paistoin kiertoilmalla 150 asteessa 1,5 tuntia ja jätin vielä jälkilämmölle hautumaan. Hyvää esimerkiksi mehukeiton kanssa. Ja koko annoksen hinta on noin reilu 1€!


Työpaikan virkistyspäivää vietettiin tällä kertaa Porvoossa ja Haikon Kartanossa. Porvoossa oli aikaa shoppailla ja kierrellä kaupungilla. Löysin yhdestä pikkupuodista tuollaista suolaa, joka on värjätty hiilellä mustaksi. Isoja, koristeellisia kiteitä. Löysin myös aivan ihanan nappisaippuan.

1 kommentti:

  1. Uuniriisipuuro on namia. Mä teen punaiseen maitoon, niin ei tarvi voita.

    VastaaPoista