11.9.2011

Uunissa paahdetut valkosipulit

Eräänä iltana rakas mieheni totesi, että hän haluaisi uunivalkosipuleita hunajan kanssa. No, aloin tutkimaan asiaa ja törmäsin Voisilmäpeliä-blogissa juttuun tästä herkusta. Olin toki siitä kuullut aiemminkin ja joskus pohtinut (tästäkin) että pitäisi joskus kokeilla. Tästä ei ruoanlaitto juuri helpotu ja terveellisiäkin ovat mokomat. Kokeilin myös tuota jutussa suositeltua hummus-valkosipuli yhdistelmää ja kyllähän se toimi. Mutta lämpimät valkosipulinkynnet leivän päälle ja hunajaa hieman niskaan on kyllä match made in heaven. En muista milloin olisin syönyt jotain näin hyvää!

Uunipaahdetut valkosipulit
  • Hyviä valkosipuleita syöjämäärän mukaan, meillä varattiin kahdelle henkilölle viisi sipulia ja kaikki meni :)
  • Ruokaöljyä
Leikkaa sipuleista "lakki" pois siten, että joka kynnestä näkyy vähäsen. Lado kokonaiset sipulit uunivuokaan ja voitele leikkauspinta öljyllä. Suolaa ja pippuria tai esimerkiksi yrttejäkin voi laittaa. Peitä vuoka foliolla ja hauduttele uunissa 175 asteessa (kiertoilma 150 astetta) 1-1,5 tuntia. Folion voi loppuvaiheessa ottaa pois jos sipulit ei tunnu oikein ottavan väriä pintaansa. Sipuleista tulee ihanan pehmeitä ja ne voi puristaa kuorestaan vaikkapa leivän päälle.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti