20.5.2012

Karpit Sitruunamuffinssit

Vähähiilihydraattisissa leivonnaisissa on mielestäni muutama suurehko ongelma. Ensimmäinen ongelma on se, että ne tahtovat aina maistua vähän liikaa kananmunalle. Tämä johtuu siis siitä, että niissä käytetään paljon kananmunaa. Toiseksi, osa karppileivonnaisista maistuu vaan yksinkertaisesti oudolle. Tämä taas johtunee siitä, että niissä käytetään "outoja" aineksia, kuten kookosjauhoa, mantelijauhoa ja erilaisia siemeniä (esimerkiksi pellavan-, seesamin-, ja auringonkukan siemenet). Nuo nyt oli vähän huonoja esimerkkejä, koska noista mikäään ei ole kovin outo aines, saati pahan makuinen. Mutta ajan tässä takaa nyt sitä, että leivonnassa karppaus luonnollisesti eroaa ehkä eniten ravitsemussuositusten mukaisesta ruokavaliosta. Ja onhan se ihan selvä, että kun sokeria ja viljoista tehtyjä jauhoja ei voi käyttää, täytyy ohjeita soveltaa. Ja silloin ainakin suutuntuma eroaa huomattavasti totutusta.

Olen siis yrittänyt metsästää sellaisia leivontaohjeita, jotka sopivat karpaajalle ja joiden lopputulos olisi herkullinen. Tämä ohje täyttää kirkkaasti molemmat kriteerit. Näitä ei välttämättä edes tunnistaisi karppileivonnaisiksi jos ei tietäisi. Tämän todistaa se, että myös ei-karppaava puolisoni söi näitä. Alkuperäinen ohje on karppaus.infosta.

Sitruunamuffinssit

(8-10 kappaletta)

  • 4 kananmunaa
  • 3/4 dl Canderelia
  • 80 g mantelijauhoa
  • 1/2 dl kookosjauhoa
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl psylliumia
  • 1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
  • 1/2 dl voisulaa

Kuorrutus:

  • sitruunamehua
  • tuorejuustoa
  • makeutusta maun mukaan
Vatkaa munat ja Canderel vaahdoksi. Lisää vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää lopuksi joukkoon sitruunan raastettu kuori ja mehu sekä voisula. Jaa taikina muffinsivuokiin ja paista kiertoilmalla 175 asteessa (normiuunissa 200 asteessa) noin 15 minuuttia. Sekoita yhteen tuorejuusto, sitruunan mehu ja makeutus. Kuorruta tällä tahnalla jäähtyneet muffinssit. Herkullista!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti