16.5.2010

Paellaa ja kirpparilöytöjä (jälleen)

Puolison syntymäpäivän kunniaksi tein paellaa. Ohje on muokattu alunperin jostain perusohjeesta. Mielestäni tämä on hyvä, suht simppeli paellaohje, jota on helppo muunnella. Valkosipulia voi mielellään käyttää, mutta meidän perheessä se ei oikein ole suosiossa...Lisäksi tähän voi lisätä esimerkiksi herneitä tai paprikaa väriä tuomaan.

Paella
  • 500g maustamattomia broilerisuikaleita
  • 3rkl öljyä
  • 2 punasipulia
  • 2,5dl pitkäjyväistä, irtonaista riisiä
  • 0,5g sahramia (eli yksi lappu)
  • suolaa ja mustapippuria sekä paparikajauhetta
  • 0,5l kanalientä tai 0,5l vettä ja 1 kanaliemikuutio
  • 250g pakastekatkarapuja
  • 1prk kokonaisia herkkusieniä
  • 1prk simpukoita suolaliemessä
Koristeeksi jättikatkarapuja ja tarjoiluun sitruunalohkoja.

Ruskista broilerisuikaleet pannulla. Silppua sipuli pieneksi ja paista sitä hetki öljyssä laakeassa kasarissa. Lisää riisi ja pyörittele sitä hetki sipulin ja öljyn kanssa. Lisää sahrami, suola ja mustapippuri sekä paprikajauhe. Lisää sekaan kanaliemi ja anna kiehahtaa. Lisää joukkoon broilerisuikaleet ja anna hautua kypsäksi miedolla lämmöllä kannen alla noin 25 minuuttia. Seuraa nesteen määrää eli mikäli näyttää, että ruoka kiehuu kuivaksi, lisää vettä tai kanalientä. Lisää viimeisenä valmiiseen ruokaan simpukat valutettuna, katkaravut sekä herkkusienet valutettuna. Koristele jättikatkaravuilla.


Käytiin miehen kanssa Valtterilla ja Hietsun kirpparilla. Mukaan tarttui korujen lisäksi Krista Ahopalon keittokirja "Kovien gimmojen keittokirja - Survival kit". Kirja on nimestään huolimatta hyvä peruskeittokirja, jossa on helppoja ohjeita yksinkertaisita raaka-aineista. Kirjassa muutamat "kovat gimmat", kuten Sofi Oksanen, Niina Herala ja Jenni Banerjee kertovat omista ruuanlaittotavoistaan. Lisäksi sain täydennettyä Asan purkkikokoelmaani uudella nallekarkkipurkilla. Minulla on myös laku- ja suklaapastillipurkit. Olen myös etsinyt täydellistä mukia töihin vietäväksi ja nyt se löytyi. Tähän asti olen juonut teeni firman mukista, koska ajattelin, että ostan mukin vasta kun näen juuri sellaisen kuin haluan. Tässä mukissa on kaikki; pyöreä muoto, vihreä väri ja palloja.


Päivään kuului myös käynti paikallisessa Soul Kitchen ravintolassa, jossa kyllä tulee kieltämättä käytyä melko usein. Tällä kertaa kuitenkin murtauduin ulos kaavasta ja perinteisen Soul Burgerin sijaan otinkin kovasti kehutut BBQ Ribsit. Voin lämpimästi suositella jo pelkästään mainion barbeque-kastikkeen vuoksi! Tosin tuossa ravintolassa noin yleisestikin on melko hyvät ruoat.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti