23.5.2010

Parsaa perinteisellä ja makrameeta uudella tavalla

Tänään herkuteltiin parsalla perinteisten lisukkeiden kera. Tarjolla oli valkoista ja vihreää parsaa, munahakkelusta, hollandaise-kastiketta sekä Serrano- kinkkua. Yksinkertaista ja hyvää. Parsan keittäminenkin osui ihan nappiin, niistä tuli juuri sopivan napakoita. Parsat keitin tällä ohjeella.


"Alternacrafts" kirjasta innostuneena kokeilin myös makrameeta taas pitkästä aikaa. Tein tuollaisen rannekorun, jossa koristeiden virkaa toimittavat puuhelmet sekä prikat. Perjantaina kävin rautakaupasta hakemassa muitakin askartelutarvikkeita valumuovitöitä varten. Niistä tuonnempana lisää. Kuvan koru on tehty vahatusta puuvillanyöristä tasosolmuilla. Lukkona toimii mutteri ja puuhelmi. Mielestäni ideana todella hyvä ja helppo tehdä. Koristeita vaihtamalla saa monennäköisiä koruja.



Aloitin myös kokeilut valumuovilla. Kovetinaineen ja itse valumuovin sekoitussuhdetta pitää hieman vielä hieman hioa, mutta ensituntuma on oikein hyvä. Jälki näyttää hyvältä. Tarkoituksena on siis valaa pullonkorkkeihin kuvia ja esineitä ja tehdä niistä kaulakoruja, magneetteja ja avaimenperiä. Rautakaupasta löytyi paljon mielenkiintoisia koristeita, kuten palloketjua ja erilaisia muttereita. Kirpparilta bongasin tänään (luullakseni) Barbielle tarkoitettuja koruja ja meikkejä, jotka sopivat tähän tarkoitukseen erinomaisesti. Kokeilin tänään vain sekoitusuhdetta ja paljettien käyttäytymista muovin kanssa. Varsinainen korujen valaminen seuraa myöhemmin, kunhan on vielä kokeiltu ja kerätty lisää sopivia korkkeja.


1 kommentti:

  1. Mua alko heti kiinnostaa ne barbien meikkijutut. Tee mulle joku kiva juttu niistä! (:

    Toi koru on tosi ihana! Toi väri on niin Elinaa. <3

    VastaaPoista