16.1.2011

Broileria punaviinissä

Tätä nykyä luen lehdistä hyvin tarkasti kaikki pataruokaohjeet. Meidän perheessä noihin on ihastuttu ihan mahdottomasti. Tällä kertaa kokeiluun pääsi Yhteishyvän ruokalehdestä ohje "Broileria punaviinissä". Pataan päätyi myös punaviini, jota ei muuten tule nautittua. Tähän se oli kuitenkin varsin passeli. Oli muuten ensimmäinen "viini ruoanlaitossa" -kokeilu. Broileri onnistui sen verran hyvin, että jatkoa todennäköisesti seuraa. Muutin alkuperäistä reseptiä sen verran, että käytin ruokaan 3 broilerin koipireittä ja 340 g rasian broilerin ohut fileeleikettä. Molemmat marinoimattomina. Maustoin vehnäjauhon paprikajauheella ja grillimausteella. En oikein pidä siitä broilerien valmismarinadista. Tämä toimi hyvin. Lisäsin myös valkosipulin määrää puolison toiveiden mukaan.

Broileria punaviinissä
  • 3 broilerin koipireittä ja 340 g rasia broilerin ohut fileeleikettä, marinoimattomana
  • n. 1 dl vehnäjauhoja + 1 tl paprikajauhetta + 1 tl grillimaustetta
  • öljyä paistamiseen
  • suolaa, mustapippuria
  • 1 iso punasipuli
  • 6 valkosipulinkynttä
  • 200 g rasia tuoreita herkkusieniä
  • 4 dl punaviiniä
  • 3 laakerinlehteä
  • 2 tl kuivattua timjamia
  • 1 pkt pekonia
  • 4 dl kanalientä (4 dl vettä + 1 kanaliemikuutio)
Sekoita mausteet venhäjauhoihin. Pyörittele broilerit vehnäjauhoissa ja paista pannulla öljyssä kauniin ruskeiksi. Siirrä paistetut palat uunipataan ja mausta ne suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Silppua punasipuli ja valkosipuli sekä herkkusienet. Paista myös niitä hetki pannulla. Lisää pannulle punaviini ja anna kiehahtaa. Kaada tämä seos pataan broilerien päälle. Lisää pataan timjami, laakerinlehti ja pekoni pieninä palasina, sekä kanaliemi. Hauduta kiertoilmauunissa 150 asteessa n. 1,5 tuntia (normiuunissa 175 asteessa). Tarjoile riisin kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti