17.1.2011

Kevyet mustikkamuffinssit ja alelöytöjä

Eli vuoden alkuun sopivasti olisi taas tarjolla kevennetty, hieman terveellisempi resepti. Nämä muffinssit ovat hyvin kuitupitoisia kaurahiutaleiden, Sunnuntai-täysjyvävehnäjauhojen ja mustikoiden ansiosta. Olen vallan tykästynyt noihin täysjyvävehnäjauhoihin, mielestäni ne tuovat vielä enemmän makua leivonnaisiin. Puhumattakaan kuitulisästä. Näissä muffinsseissa rasvasta on tingitty, sekä kaurahiutaleilla ja jogurtilla on hieman kevennetty taikinaa. Ulkonäöltään nämä eivät ehkä ole niitä kaikkein kauneimpia, mutta maku on mainio.

Kävin myös viikonloppuna syynäämässä hieman alennusmyyntien loppurutistuksia ja kirja-alen alkumetrejä. Ainahan niistä jotain mukaan tarttuu, niin nytkin.

Kevyet mustikkamuffinssit
(13 muffinssia)
  • 3,5 dl täysjyvävehnäjauhoja (Sunnuntai)
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 150 g margariinia (60 % rasvaa)
  • 0,75 dl tavallista sokeria
  • 0,25 dl raakaruokosokeria
  • 2 munaa
  • 1 dl vaniljajogurttia
  • 2 dl mustikoita
Sekoita jauhot, kaurahiutaleet ja leivinjauhe yhteen. Vaahdota margariini ja sokeri sekä lisää vaahdon joukkoon kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää kuivat aineet ja jogurtti. Lisää viimeisenä mustikat varovasti käännellen taikinaan. Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista kiertoilmauunissa 175 asteessa (normiuunissa 200 asteessa) noin 20 minuuttia.


Tiimarin alennusmyynnistä matkaan lähti Wiltonin piparkakkupoika-silikonimuotti ja Wiltonin jouluinen, kolmivärinen koristesokeri. Nämä olivat -70%.


Suomalaisesta Kirjakaupasta mukaan taas lähti ReadyMade - How to make (almost) everything kirja. Kirja on jatkumoa ReadyMade-lehdelle ja sen ovat koonneet lehden perustajat Shoshana Berger ja Grace Hawthorne. Kirjassa on paljon DIY ohjeita ja artikkeleita raaka-aineista. Kirjassa on myös paljon "aiheen ulkopuolelta" olevia juttuja, kuten artikkeli erilaisista fobioista ja kasvojumppaohjeita. Kirja on siis varsin mielenkiintoinen. Osa ohjeista on valitettavasti mahdottomia toteuttaa Suomen oloissa, sillä täällä ei ole saatavilla esimerkiksi pusseja, joihin amerikkalaisten lehdet yksittäispakataan joka aamu (mikä on mielestäni käsittämätöntä tuhlausta) tai FedExin postitusputkia. Toki näitäkin ohjeita voi soveltaa. Muutenkin kirja on ehkä enemmän ideoita tarjoava kuin suora ohjekirja. Vaikuttaa kaikinpuolin kuitenkin hyvältä.

5 kommenttia:

  1. Apua kun tuli himo mustikkamuffinseihin! Mua aina kamalasti epäilyttää, jos ohjeessa sanotaan terveellinen, mutta nuo vaikutti kyllä hyviltä :)

    VastaaPoista
  2. Pelko pois, nämä on "terveellisyydestään" huolimatta tosi namia:)

    VastaaPoista
  3. Liian terveellistä ei saa olla! ;)

    VastaaPoista
  4. Mustikkamuffinit + vaniljakermajäätelö = <3 Vaikka terveellistä se sitten ei enää ole. ;)

    VastaaPoista
  5. No onhan jäätelössä kalsiumia eli kyllä se tavallaan on terveellistä:)

    VastaaPoista