17.4.2011

Sitruunainen kasviskuskus fetalla

Keväällä on kiva vähän koettaa saada väriä ruokiinkin. Niinpä kehittelin tällaisen kasviskuskuksen. Siitä tuli varsin onnistunutta, koska myös puolisoni sitä kehui. Fetajuuston tilalle voi laittaa vaikkapa kanaa tai tofukuutioita ja kasviksiahan voi vaihdella mielin määrin. Tämä sopii myös esimerkiksi täytettyjen paprikoiden täytteeksi. Melko muuntelukelpoinen ruoka siis.

Tuon tarjoilukulhon bongasin Marimekon Ystävämyynnistä, jossa piipahdin Nooran kanssa. Se on Siirtolapuutarha-sarjaa. Olen pyöritellyt noita astioita normaalihintaisena monta kertaa, mutta nyt vasta raaskin ostaa.

Kasviskuskus
  • 1 punasipuli
  • 2 isoa herkkusientä
  • 1 pieni kesäkurpitsa
  • 1 tomaatti
  • 1 prk papusekoitusta (Gogreen)
  • 3 dl vettä
  • puolikas kasvisliemikuutio
  • 2,5 dl kuskusta
  • 1 prk fetajuustokuutioita
  • öljyä
  • puolikkaan sitruunan raastettu kuori ja mehu
  • kaffirlimetin lehtiä
  • suolaa ja mustapippuria

Kuullota sipulisilppua hetki öljyssä. Lisää pannulle pilkotut vihannekset ja anna niiden paistua viitisen minuuttia. Lisää vesi ja kasvisliemikuution puolikas. Anna veden kiehahtaa ja lisää sitten kuskus. Sekoittele kuskus-kasvisseosta viitisen minuuttia miedolla lämmöllä ja mikäli seos näyttää kuivuvan liikaa, lisää vettä. Seokseen voi myös lisätä hieman öljyä. Lisää ruokaan sitruunankuoriraaste, sitruunamehu ja muut mausteet sekä viimeisenä valutettu fetajuusto.

2 kommenttia: