23.6.2011

Herkkupitsa

Pitsa on siitä huippu, että sitä voi muunnella tuhansilla eri tavoilla. Joskus variaatioista tulee ihan syötäviä, joskus taas mennään vähän metsään. Silloin tällöin sattuu löytämään erinomaisen kombon, niinkuin nyt.

Herkkupitsa
(pellillinen)

Pohja:
  • 2 dl lämmintä vettä
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 ps kuivahiivaa
  • 2 rkl öljyä
Täyte:
  • 1/2 tlk Pirkka valkosipulilla maustettua tomaattimurskaa
  • 1 prk tonnikalaa öljyssä
  • 1 prk tonnikalaa tomaattikastikkeessa
  • 1 pieni pss katkarapuja
  • 1/2 mozzarellapallo
  • 1/2 prk ananaspaloja
  • 1 prk herkkusieniä paloina
  • muutama marinoitu artisokansydän
  • 1 pss mozzarellajuustoraastetta
  • kapriksia

Tee pohjataikina sekoittamalla ensin jauhoihin kuivahiiva ja sitten lisäämällä jauhoseos reilusti lämpimän veden joukkoon. Vaivaa taikina käsin. Lisää loppuvaiheessa öljy ja vaivaa taikinaa niin kauan, että se irtoaa kulhon reunoista. Anna kohota puolisen tuntia lämpimässä paikassa. Kauli tai painele taikina pellille.

Lado täytteet pohjan päälle. Ensin tomaattimurska ja sen päälle tonnikalat. Sitten sulatetut katkaravut, valutetut ananaspalat ja herkkusienet sekä paloitellut artisokansydämet ja mozzarella. Peitä koko komeus juustoraasteella. Paista kiertoilmauunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia (normiuunissa 225 asteessa 15 minuuttia) eli kunnes pinta on saanut kauniin värin. Ripottele valmiin pitsan päälle kapriksia.

2 kommenttia:

  1. Mm, kylläpäs alkoi tekemään mieli pitsaa!

    VastaaPoista
  2. Nyt kun katselen tuota ohjetta taas, niin kyllähän tuo maistuisi:)

    VastaaPoista