9.6.2011

Kookospikkuleivät ja muropikkuleivät

Pienen tauon jälkeen palataanpa taas noihin synttärileivonnaisiin. Törmäsin sattumalta muistaakseni Ruoka-Pirkassa tällaiseen gluteenittomien kookospikkuleipien ohjeeseen. Otin sen välittömästi talteen, koska gluteenittomia ohjeita ei oikein ole varastossa. Tein näitä nyt sitten kokeeksi ja hyviähän ne olivat. Kookos, kirsikka ja tumma suklaa muodostavat mainion makuliiton.

Leivoin myös ihan perinteisiä muropikkuleipiä, jotka koristelin keväisiksi värillisellä raesokerilla.

Kookospikkuleivät
(noin 25 kappaletta)
  • 2 munaa
  • 1 dl sokeria
  • 1/2 dl öljyä
  • 200 g kookoshiutaleita
  • 1/2 dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 dl rusinoita
  • 50 g tummaa suklaata rouhittuna
  • 50 g punaisia säilykekirsikoita pieninä paloina

Sekoita muna ja sokeri keskenään esimerkiksi puuhaarukalla. Lisää joukkoon öljy, kookos, perunajauhot, leivinjauhe, rusinat, suklaa ja kirsikat. Nostele taikinasta pellille kahden lusikan avulla pikkuleipiä. Paista 175 asteessa noin 8 minuuttia (kiertoilmalla 150 astetta), kunnes pikkuleivät ovat saaneet kauniin värin.

Muropikkuleivät
(noin 30 kappaletta)
  • 150 g voita
  • 1,25 dl sokeria
  • 1 muna
  • 3,5 dl vehnäjauhoja

Pinnalle:
  • 1 keltuainen
  • värillistä raesokeria

Vatkaa notkistettu voi, sokeri ja muna kuohkeaksi ja lisää jauhot taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Ota taikinasta pieniä paloja pyörittele ne palloiksi. Laita pallot pellille ja paina niitä hieman litteämmäksi. Voitele pikkuleivät keltuaisella ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista pikkuleivät 200 asteessa noin 10 minuuttia (kiertoilmalla 175 asteessa) kunnes ovat kauniin värisiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti