27.6.2011

Mokkapalamuffinsit

Leivoin taannoin synttäritarjoiluiksi myös mokkapalamuffinseja. Mokkapaloja tuli nuorempana veivattua aika usein, mutta enpä ole niitä nyt piiiitkään aikaan tehnyt. Bongasin tämän ohjeen Yhteishyvän ruokalehdestä ja ajattelin sitten kokeilla. Kuorrutteen määrää ja koostumusta muutin jonkin verran. Mulla tuli siitä tuolla alkuperäisellä ohjeella ainakin liian löysää. Lisäsin myös taikinaan rouhittua leivontasuklaata.

Mokkapalamuffinsit
(18 kappaletta)
  • 100 g margariinia (sulatettuna)
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 dl maitoa
  • 1 dl leivontasuklaata rouheena
Kuorrutus:
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 3 dl tomusokeria
  • 2 rkl vahvaa kahvia
  • 50 g pehmeää margariinia
Vatkaa munat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita ne muna-sokerivaahtoon. Sekoita joukkoon jäähtynyt sulatettu margariini sekä maito. Jaa taikina muffinsivuokiin ja paista kiertoilmalla 150 asteessa noin 20 minuuttia (normiuunissa 175 astetta / 20 minuuttia).

Valmista kuorrute sekoittamalla kaakaojauhe ja tomusokeri kulhossa. Lisää sitten kahvi ja pehmeä margariini hyvin sekoittaen. Päällystä jäähtyneet muffinsit kuorrutteella ja anna jähmettyä viileässä yön yli. Koristele halutessasi nonparelleilla tai strösseleillä.

2 kommenttia:

  1. Voi että on hyvän näköisiä! Näihin tuli nyt himo.

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Nämä oli kyllä melko pidettyjä ja omastakin mielestä aika hyviä. Mokkapaloissa on sitä jotakin:)

    VastaaPoista