9.8.2011

30 + 30 synttärit: Marinoidut oliivit ja feta-pastasalaatti

Synttäreillä oli tarjolla myös salaatteja ja marinoituja oliiveja sekä ne piirakat ja munavoi. Oli ihan perus fetasalaattia, meetvursti-pastasalaattia sekä feta-pastasalaattia, johon on ohje alla. Oliivit marinoin itse. En ollut aiemmin marinoinut oliiveja, mutta ne oli niin simppeli tehdä, että taatusti teen toistekin. Lisäksi oli tietty boolia.

Marinoidut oliivit
  • 2 purkkia kalamata-oliiveja
  • n. 2 dl oliiviöljyä
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 1 punainen chili
  • 4 valkosipulinkynttä
  • suolaa ja mustapippuria

Valuta oliivit ja kaada ne rasiaan. Kaada päälle oliiviöljyä niin paljon että oliivit peittyvät. Lisää sekaan makuaineet ja sekoita hyvin. Anna oliivien marinoitua vähintään yön yli. Sekoita välillä.


Feta-pastasalaatti

  • 500 g pastaa (farfallea)
  • 1 iso prk aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
  • 1 prk fetajuustokuutioita
  • 1 pieni prk kapriksia
Kastike:
  • 1 dl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
  • 0,25 dl valkoviinietikkaa
  • 2 rkl sokeria
  • 1 rkl hunajaa
  • suolaa ja mustapippuria

Keitä pasta melkein kypsäksi. Sekoita pastan joukkoon pieneksi silputut tomaatit, feta ja kaprikset. Sekoita kastike eri astiassa ja lisää se salaattiin. Anna vetäytyä jääkaapissa mielellään yön yli.


Mustaherukkabooli
  • 1/6 osa kirkasta viinaa
  • 1/6 osa mustaherukkalikööriä
  • 4/6 osaa Spritea

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti